Hegyesné dr. Vecseri Beáta
Hegyesné dr. Vecseri Beáta élelmiszermérnök,vegyész-üzemmérnök. PhD fokozatát söripari témában szerezte meg az Élelmiszertudományok tudományágban. Több mint 40 év szakmai gyakorlattal rendelkezik. 1989-től 2018-ig dolgozott a Kertészeti- és Élelmiszeripari Egyetemen és jogutódain. A TUM Weihenstephani Söripari Fakultásán szerzett tapasztalatokat ültette át a hazai felsőoktatásba. Magyarország első és egyetlen Söripari Tanszékének alapítója, majd hosszú időn át tanszékvezetője volt. Több mint kétszáz söripari témájú tudományos értekezés (doktori disszertáció, diplomamunka, szakdolgozat) konzulense volt. A söripari kutatások támogatására mikromalátázó berendezést és 50 literes kísérleti üzemet telepített a tanszékre, amely ezzel a hazai kutatások legfontosabb kutatási bázisává vált. Tudományos közleményeinek száma 61, 49 független hivatkozás (MTMT adatbázis).
Hazai és nemzetközi szinten elismert szakember. Számos söripari témájú hazai és nemzetközi (TÉT) pályázati projekt témavezetője és résztvevője. Munkája során szoros kapcsolatot tartott fenn a söripar szereplőivel mind nagyüzemi, mind kisüzemi szinten. Az együttműködés során szaktanácsadással (termékfejlesztés, gyártáskorszerűsítés, technológiai optimálás, költségcsökkentés stb.) és belső szakmai tréningek megtartásával segítette az ipari szereplőket. A Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság Sör Albizottságának elnöke. 2018 szeptember elejétől a Pécsi Sörfőzde Zrt. Kutatási és Fejlesztési Igazgatójaként folytatja szakmai tevékenységét.