KNÉ 2011 - BME kémiaverseny

 

Tisztelt Tanárnő/Tanár Úr, minden kedves diák, és érdeklődő!

 

2011 az ENSZ határozata alapján a Kémia Nemzetközi Éve, ennek kapcsán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán működő BME Szent-Györgyi Albert Szakkollégium idén első alkalommal kémiaversenyt szervez érdeklődő középiskolások és lelkes, nem vegyészkaros egyetemisták számára! (A díjazás természetesen csoportonként történik majd.)

A versenyt a következő honlapon lehet elérni: www.szasz.ch.bme.hu/kemiaverseny. (A feladatokat rendszeresen, elektronikus úton kell majd ugyanitt kitölteni. Természetesen az eredményekről folyamatosan értesítünk mindenkit.

A regisztráció szeptember 12-én indul. A versenyre nevezni október 15-ig lehet, eddig utólagosan is meg lehet oldani az egyes fordulók feladatait.

A verseny az egész félév során tart, az egyes fordulók kiírásáról a honlapon mindig lesz friss információ.

Feladataink főként a kémia világából származó érdekességek köré épülnek, de egyszerűbb (tényleg egyszerűbb) számítási gyakorlatokat is készítettünk. Célunk az, hogy a versenyző saját munkája árán olyan tudásra tegyen szert a feladatok megoldásával, amely több, mint amit egy tankönyvben megtalálhat. (Egyes kérdések megválaszolásához elegendő lehet interneten keresni, másokhoz végig kell gondolni a problémát, mert interneten nem található meg a válasz, és olyan is lesz, aminél kísérletezni kell a háztartásban előforduló kellékek segítségével.)

Jutalmatok nem marad el! Versenyünkre nevezni mindenképpen érdemes, az első három helyezettet értékes ajándékokkal jutalmazzuk!

Az esetlegesen felmerülő kérdéseket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre várjuk.

Üdvözlettel

BME-SzASz

 

Hirdetés

Rendezvénynaptár

CHEMGENERATION.COM

Kémiai Nobel-díj

EuChemS Magazine

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

MTA KTO

MKE stratégia

Go to top