Kiállítás a győri Krúdy Gyula Gimnáziumban

2008. március 31-én nyitotta meg Dr. Mátyus Péter a Magyar Kémikusok Egyesületének elnöke a győri Krúdy Gyula Gimnáziumban azt a kiállítást, amely Rideg Nóra : „Egy kiállítás képei” – avagy a kémia népszerűsítésének egy lehetséges módja szakdolgozata alapján készült. A megnyitón részt vett Dr. Liptay György, a Magyar Kémikusok Egyesületének alelnöke és Androsits Beáta a Magyar Kémikusok Egyesületének ügyvezető igazgatója.

Az iskola aulájában azt a 33 darab tablót tekinthette meg a közönség, amely az orvostudomány, a kommunikáció, a mezőgazdaság, és az energiaszolgáltatás területén bekövetkező változásokat mutatta be.

A poszterek eredetijét az Amerikai Kémiai Társaság munkatársai állították össze 2001-ben a magyar származású Pavláth Attila vezetésével, aki akkor a Társaság elnöke volt. Az összeállítás olyan oldalról mutatja be a kémiát, hogy azok milyen jótékony hatással voltak a többi tudományterület fejlődésére.

Ez az összeállítás Rideg Nóra szakdolgozatának az alapja, de nem csak egyszerű fordítás, hanem annak módszertani, didaktikai átdolgozása is. A kiállítást mintegy 1.500 középiskolás látta. Köszönetünket fejezzük ki Rideg Nóra kémia szakos tanárjelöltnek és Németh Veronikának a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanársegédjének, hogy rendelkezésünkre bocsátották ezt az értékes anyagot.

 

image1 image2 image3
image4 image5 image6

 

Hirdetés

Rendezvénynaptár

CHEMGENERATION.COM

Kémiai Nobel-díj

EuChemS Magazine

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

MTA KTO

MKE stratégia

Go to top