MKE-logo

Magyar Kémikusok Egyesülete

Alapítva 1907-ben

őszi Radiokémiai Napok 2009

 

Körlevél

Az MTA Radiokémiai Bizottságának és munkabizottságainak,
valamint a Magyar Kémikusok Egyesülete Radioanalitikai Szakcsoportjának együttműködésével megrendezésre kerül az

őSZI RADIOKÉMIAI NAPOK 2009

konferencia.

Helyszín: Hotel Pátria, Pécs Rákóczi u. 3.
Időpont: 2009. október 14–15-16. (szerda-péntek)


E hagyományos konferencia célja a hazai magkémia és radiokémia valamennyi területén elért legújabb kutatási eredmény áttekintése, valamint szakmai fórum teremtése a hallgatók, doktoránsok és fiatal kutatók részére munkájuk bemutatására.
A konferenciához kapcsolódóan a 30-évnél fiatalabb kutatók pályázhatnak a Hevesy György tiszteletére alapított “Hevesy György Előadói Nívódíj” ösztöndíj elnyerésére. A Nívódíjat az új tudományos eredményt első alkalommal közreadó, legfeljebb hat (6) oldalas közlemény formájában benyújtott pályázat, valamint a konferencián tartott előadás alapján a Szakértői Kuratórium ítéli oda.

A pályázati adatlapot és a legfeljebb hat A4-es lap terjedelmű, 2.54 cm-es általános margókkal rendelkező, magyar nyelvű cikket a konferencia honlapján lévő on-line jelentkezési rendszeren keresztül kell benyújtani. A pályázati felhívás itt érhező el:  http://www.sugarvedelem.hu/hevesyifjfel2009.pdf

A „Somos Alapítvány a védelmi oktatásért és kutatásért”  az MTA Radiokémiai Bizottságával és a Magyar Kémikusok Egyesületével a 30-évnél fiatalabb kutatók kiemelkedő kutatási eredményeinek elismerésére ösztöndíjat alapított

„Hevesy György Ifjúsági Nívódíj”

elnevezéssel.

Az ösztöndíjat tudományos cikk írásával és az őszi Radiokémiai Napokon (2009. október 14-16, Pécs) tartott előadással lehet elnyerni Az elnyerhető ösztöndíjak 75.000, 50.000 és 35.000 Ft. A „Hevesy György Ifjúsági Nívódíj” pályázaton induló diákok az őszi Radiokémiai Napokon a diák részvételi díjból 50% kedvezményt kapnak.

Részvételi költség 
 
MKE tagoknak: 
44 000 Ft + ÁFA
Jogi tagoknak: 
48 000 Ft + ÁFA
nem tagoknak: 
52 000 Ft + ÁFA
doktoranduszoknak:
35 000 Ft + ÁFA
Hevesy György Ifjúsági Nívódíj pályázaton indulóknak
17 500 Ft + ÁFA
Egyágyas felár:
9.000 Ft/2 éjszaka + ÁFA

A részvételi díj magában foglalja a szállást, a teljes étkezést és a kiadványt. Befizetése Előlegbekérő okmány alapján átutalással történik. Az MKE-vel történő előzetes egyeztetés alapján részidős regisztrációra van lehetőség.

Diákok elhelyezése 3 ágyas szobában

A konferenciára jelentkezni, előadást bejelenteni és az előadói versenybe benevezni, online módon lehet. Az előadók számára írásvetítő és videoprojektor áll majd rendelkezésre.

Online regisztráció és előadás bejelentés

A doktori programban való részvételt a témavezető aláírása igazolja, az űrlap letölthető a honlapunkról. Kérjük, hogy a kitöltött űrlapokat a Magyar Kémikusok Egyesülete címére megküldeni szíveskedjenek (Budapest 1027, Fő u. 68.).

Jelentkezési határidő: 2009. szeptember 18. (péntek)

Egyben kérjük a bejelentett előadások nyomdakész, legfeljebb egy A4-es lap terjedelemű, 2.54 cm-es, általános margókkal rendelkező kivonatának elkészítését magyar és angol nyelven, amelyet RTF formátumban szíveskedjenek az on-line rendszerbe feltölteni.

Beküldési határidő: 2009. szeptember 18. (péntek)

A konferenciával kapcsolatos hírek folyamatosan felkerülnek a Magyar Kémikusok Egyesületének honlapjára.


További információ kérhető:

szakmai program és általános szervezés ügyében
Szentmiklósi László, MTA KKI Izotópkutató Intézet Nukleáris Kutatások Osztálya
E-mail:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 06-1- 392-2222/3153; Fax: 06-1- 392-2584

részvételi díj és elszállásolás ügyében
Körtvélyessy Eszter, MKE
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 06-1-201–68–83 ; Fax: 06-1-201–8056

Kérjük, hogy a konferenciáról értesítse érdeklődő kollégáit és munkatársait is.

 

Hirdetés

Rendezvénynaptár

CHEMGENERATION.COM

Kémiai Nobel-díj

EuChemS Newsletter

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

MTA KTO

Go to top