Jelölések egyesületi díjakra - 2017

 

JELÖLÉSEK EGYESÜLETI DÍJAKRA

2017

Hagyományosan az MKE éves rendes Küldöttközgyűlésén, 2017. májusában kerül sor az egyesületi elismerések kiosztására. Az MKE Alapszabálya IV. 7.§ (2) bekezdése szerint: „Egyesületi elismerésre vonatkozó javaslatot tehet a szakosztály (ezen belül szakcsoport), a területi szervezet, vagy a munkahelyi csoport vezetője a szervezet vezetőségének javaslata alapján, valamint az Egyesületnek (Az Alapszabály) 20.§ (1) bekezdésében felsorolt bármely vezető tisztségviselője.” Utóbbiak az elnök, az alelnökök, a főtitkár, a főtitkárhelyettesek, az Intézőbizottság tagjai, a Felügyelő Bizottság elnöke és tagjai, az Etikai Bizottság elnöke és tagjai, valamint az ügyvezető igazgató.

Jelölés az MKE Díjszabályzat 2. melléklete szerinti JAVASLATI LAP kitöltésével tehető, amely letölthető az MKE honlap (www.mke.org.hu) „Díjak, díjazottak→Díjszabályzat→MKE Díjszabályzat 2.melléklet” menüből.

Javaslatok a következő elismerésekre tehetők

Than Károly Emlékéremre olyan MKE tagra vonatkozóan, aki az egyesületi élet fejlesztésében több éven át kiemelkedő tevékenységet fejtett ki.

Pfeifer Ignác Emlékéremre olyan MKE tagra vonatkozóan, aki a vegyiparban (beleértve a gyógyszeripart) hosszú ideig (minimum 20 év) példamutató és eredményekben gazdag munkájával, valamely iparág, vállalat vagy vezetése alatt álló részleg fejlődését számottevően elősegítette.

Preisich Miklós-díjra olyan MKE tagra vonatkozóan, aki az egyesületi életben és a vegyiparban (beleértve a gyógyszeripart) hosszú évekig kiemelkedő tevékenységet folytatott.

Kiváló Egyesületi Munkáért oklevélre olyan MKE tagra vonatkozóan, aki kiemelkedő társadalmi munkát végez az Egyesületben és minimum 5 éve (megszakításmentesen) tag.

Wartha Vince Emlékéremre olyan MKE tagra vonatkozóan, aki írásos pályázattal bizonyítja, hogy a vegyészmérnöki alkotás terén kiemelkedő tevékenységet fejtett ki. A pályázatot több MKE-tagból álló csoport is benyújthatja. A pályázati feltételek a www.mke.org.hu honlapon olvashatók.


A jelölések beküldési határideje 2017. március 31.


A kitöltött JAVASLATI Lap, illetve a Wartha Vince Emlékéremre történő jelölés pályázata beküldhető:
Elektronikusan, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Faxon: 06 1 201 8056
Levélben: Magyar Kémikusok Egyesülete (1015 Budapest Hattyú u. 16.), ahol személyesen is leadható(k) a jelölés/jelölések.
Az MKE tagsággal kapcsolatban felvilágosítással tud szolgálni Süli Erika (MKE Titkárság), telefon: 06 1 201-6883, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A korábbi évektől eltérően az évi Náray Szabó István Tudományos Díj-ra. nem októberben hanem a többi díjjal egyidőben lehet jelölést benyújtani. Jelölést nyújthat be: a szakosztály (ezen belül szakcsoport), a területi szervezet és/vagy a munkahelyi csoport vezetője a szervezet vezetőségének javaslata alapján. Továbbá javasolhat az Egyesület vezető tisztségviselője: elnök, alelnök, főtitkár, főtitkárhelyettes, IB tag, Felügyelő Bizottság elnök és tag, Etikai Bizottság elnök és tag, MKE ügyvezető igazgató.

A díj alapításának éve: 1994. A díj a kémia tudományában kifejtett kiemelkedő munkásságért adományozható. A javaslati lap elérhető a www.mke.org.hu honlap „Az Egyesületről > Egyéb szabályzatok” almenüjében található „MKE Díjszabályzat 2. melléklet” Word dokumentumként is. Aki előzetesen már tett javaslatot kérjük, erősítse meg azt, vagy a javaslati lapon ismételten nyújtsa be az MKE Titkársághoz. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A 2017. évi Náray Szabó István Tudományos Díj-ra a jelölést – az új helyzetre való tekintettel - április 12-ig lehet benyújtani.

A 2017. évi Küldöttközgyűlésen egyszerre adjuk át a 2016. és a 2017. évi Náray Szabó István Tudományos Díj-at.

 

Hirdetés

Rendezvénynaptár

CHEMGENERATION.COM

Kémiai Nobel-díj

EuChemS Magazine

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

MTA KTO

MKE stratégia

Go to top