Pályázati kiírás Kémiaoktatásért Díjra

 

Pályázati kiírás
KÉMIAOKTATÁSÉRT DÍJRA

pdfLetölthető kiírás (PDF)

 

A Richter Gedeon Nyrt. általános, közép- és szakközépiskolai tanárok részére 1999-ben díjat alapított, hogy támogassa és erősítse a kémia színvonalas iskolai oktatását. Kuratórium ítéli oda a rangos elismerést, a személyenként 400 ezer forintos díjat.

A Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma a díjazottakat azok közül a jelöltek közül választja ki, akik több éve elismerten a legtöbbet teszik a kémia iránti érdeklődés felkeltésére, a kémia megszerettetésére, továbbá akiknek tanítványai az utóbbi években sikeresen szerepeltek a hazai és a nemzetközi kémiai jellegű tanulmányi versenyeken. A Kémiaoktatásért díjat eddig összesen 72 tanár nyerte el (www.richter.hu – Felelősségvállalás/Alapítványok/Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért).

Az alapítvány a pályázatot a 2016. évre is kiírja.

Kérjük, tegyenek írásos javaslatot a díjazandó tanárok személyére. A rövid, legfeljebb egyoldalas ajánlás tényszerű adatokat tartalmazzon a javasolt személy munkásságára vonatkozóan. A díj elsősorban a magyarországi kémiatanárok elismerést célozza, de a határon túli iskolákban, magyar nyelven tanító kémiatanárok is javasolhatók (ebben az esetben egy magyarországi és egy helyi ajánlás szükséges). Jelölést az iskolaigazgatókon, tanári munkaközösségeken, kollégákon kívül egykori és jelenlegi diákok is adhatnak. A javaslatot tevő személy aláírását, elérhetőségét és intézményi hovatartozását is tartalmazó írásos ajánlásokat legkésőbb 2016. szeptember 16-ig kell eljuttatni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre pdf formátumban vagy az alapítvány postacímére (Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért, 1475 Budapest, Pf. 27.).

A díjak ünnepélyes átadására 2016 őszén kerül sor.

Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért

Hirdetés

Rendezvénynaptár

CHEMGENERATION.COM

Kémiai Nobel-díj

EuChemS Newsletter

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

MTA KTO

MKE stratégia

Go to top