3rd European Energy Conference

E2c header

A 3rd European Energy Conference Budapesten, a Hotel Flamencoban (1113. Budapest Tas vezér tér 3-7), 2013. október 27-31. között került megrendezésre.

Kovács Pál

 

A konferencia fővédnöke Kovács Pál,
a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Energiaügyekért Felelős Államtitkára volt.

 

 

 

A rendezvény szervezői:

E2C szervezok

A konferencia megnyitóján: 2013. október 27-én, vasárnap a konferencia társelnökei Sarkadi Livia Professzor Asszony, a Magyar Kémikusok Egyesülete elnöke és Kroó Norbert akadémikus, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat nevében köszöntötték a résztvevőket. Ezt követően a társszervezők képviseletében Prof. Ulrich Schubert (EuCheMS), Prof. John Dudley (EPS), Dr. Abdelilah Slaoui (E-MRS) mondott beszédet. A Csillagszemű Gyermek-táncegyüttes fergeteges rövid műsora után jó hangulatban vette kezdetét a tudományos program. Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Energiaügyekért Felelős Államtitkára, Robert-Jan Smits az Európai Bizottság, Kutatási – Innovációs Főigazgatóság főigazgatója tartotta meg bevezető előadását. Romana Jordan, Európai Parlament, Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottságának (ITRE) tagja videó-üzenetben köszöntötte a konferencia résztvevőit. Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal Kül- és Belkapcsolati elnökhelyettesének  rövid előadása zárta a Konferencia nyitó programját.

E2C pic1

Október 28-án, hétfőn a konferencia tudományos szekció ülései Pálinkás József akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének köszöntőjével kezdődtek.

E2C pic2

A konferencia részletes programja és további információk a konferencia honlapján találhatók: http://www.e2c2013.mke.org.hu/

 

Hirdetés

Rendezvénynaptár

CHEMGENERATION.COM

Kémiai Nobel-díj

EuChemS Newsletter

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

MTA KTO

MKE stratégia

Go to top