Hasznos új eszköz kémiatanároknak!!

 

Letölthető változat (PDF)


Az MKE Kémiatanári Szakosztály honlapja


Elkészült a Magyar Kémikusok Egyesülete (MKE) Kémiatanári Szakosztálya által a magyarul tanító kémiatanárok számára létrehozott honlap, amely a következő címen érhető el: http://www.kemtan.mke.org.hu/

Szerkesztésekor és a feltöltendő tartalmak kiválasztásakor figyelemmel voltunk a kémiatanár kollégák igényeire – hiszen az ő munkájukat szeretnénk segíteni. A bármely látogató számára elérhető oldalakon nagyon sok hasznos linket és letölthető fájlt helyeztünk el a kerettantervekkel, tankönyvekkel, digitális tananyagokkal, versenyeztetéssel, pályázatokkal, szertárkarbantartással, szakmódszertannal, továbbképzésekkel, konferenciákkal, érettségivel, pályaorientációval, kémiai kísérletekkel, kémiatörténettel, áltudományokkal, oktatástechnikával stb. kapcsolatban.

Az „Oktatási segédanyag I.” menüpontban letölthető és a kémia tanításához felhasználható, száznál is több Power Point prezentáció (PPT) viszont kizárólag az MKE tag kémiatanárok számára elérhető. Az MKE Titkárság által a Kémiatanári Szakosztály tagjainak minden évben megküldött egyedi felhasználó nevet és jelszót a honlapon a „Bejelentkezés” menüpontba beírva (és utána a kis zöld lakatra kattintva) láthatóvá válnak az „Oktatási segédanyag I.” almenüi is, ahonnan a szabadon felhasználható fájlok letölthetők. Terveink szerint időről-időre újabb fájlokat, illetve a felhasználók által kiegészített és javított változatokat is elérhetővé teszünk majd ezeken az oldalakon.

A „Rólunk” menüpont „Tagság, belépés” almenüje egy kattintásra elvezet az MKE honlapjára, ahol a Magyar Kémikusok Egyesületébe való belépéshez szükséges minden információ elolvasható. Az „Általános információk” oldalon lehet letölteni a „Belépési nyilatkozat”-ot, valamint a „Tagnyilvántartó lap”-ot. (A „Belépési nyilatkozat” menüpontban segédlet is található a kitöltéshez.) Ezeket a fájlokat kitöltés, kinyomtatás és aláírás után az MKE címére kell postán elküldeni (1015 Budapest, I. kerület, Hattyú utca 16. II. emelet 8.). Aki a „Tagnyilvántartó lap”-on feltünteti, hogy aktív kémiatanárként dolgozik, és munkahelyét is megadja, valamint jelzi, hogy a Kémiatanári Szakosztály tagja kíván lenni, annak csak a kedvezményes (50%-os, 2013-ban 3500 Ft/év) tagdíjat kell befizetnie. (Legegyszerűbben ez a név, lakcím, összeg rendeltetése feltüntetésével az MKE CIB banki számlájára: 10700024-24764207-51100005 utalható, de a titkárság sárga csekket is szívesen küld, ha valaki ezt a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen e-mailben igényli.)

Kérjük továbbá, hogy minden olyan kémiatanár kolléga, aki a fentiek ismeretében belép az MKE-be, jelezze ezt egy, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött e-mailben is, amelyben feltünteti a teljes nevét, iskolájának nevét és címét, továbbá azt, hogy milyen korosztályokat tanít, valamint azt is, hogy kíván-e az MKE Kémiatanári Szakosztálya által működtetett levelezőlistán (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) friss híreket és információkat kapni. Kérjük a kollégákat, írjanak egy-két mondatot arról is, hogy hogyan lehetne ezt a honlapot még jobbá, hasznosabbá tenni.

Fontos tudni azt is, hogy a kémiatanári honlap elindításával a legfrissebb híreket és információkat már csak a Kémiatanári Szakosztály tagjai számára létrehozott Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. című levelezőlistán fogjuk küldeni. A Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. című levelezőlistát pedig csak arra használjuk majd, amire eredetileg létre lett hozva (ti. az ELTE Kémiai Intézet PR céljaira). Kérünk minden tisztelt kollégát, hogy minden rendelkezésére álló kommunikációs csatornán terjessze ennek a levélnek a szövegét és biztassa a saját kémiatanár ismerőseit is a Magyar Kémikusok Egyesületébe való belépésre.

A kölcsönösen előnyös együttműködés eredményességében bízva, baráti üdvözlettel:

Dr. Szalay Luca
az MKE Kémiatanári Szakosztály elnöke
ELTE Kémiai Intézet, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A
Tel.: 06 1 372-2500/1517
Mobil: 06 20 360 6910
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

Rendezvénynaptár

CHEMGENERATION.COM

Kémiai Nobel-díj

EuChemS Newsletter

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

MTA KTO

Go to top