4th MoniQA International Conference

 

moniqa konf

Élelmiszer-biztonság a klímaváltozás, az élelmiszerellátás biztonsága és a gazdasági válság globális szemszögéből

A konferencia célja a már létező és újonnan felmerülő élelmiszerbiztonsági kérdések, a kapcsolódó analitikai és szabályozási kihívások, a klímaváltozás, a globalizáció, a gazdasági válság hatásainak és az élelmiszerellátás biztonságával kapcsolatos problémák tudományos igényű áttekintése, megvitatása. Ezek a kérdések világszerte az élelmiszertudományhoz kapcsolódó fejlesztések és kutatási kezdeményezések hajtóerői. A gazdasági válság nagy nyomást gyakorol az élelmiszerbiztonsági stratégiákra (különösen a fejlődő országokban) és a nemzetközi kereskedelemre egyaránt. A klímaváltozás komoly kihívást jelent élelmiszerbiztonsági szempontból a felmerülő kockázati tényezők változása és a modern gyártási gyakorlatokból és a globális mobilitásból adódó incidensek jelentősége miatt. A klímaváltozás a mezőgazdaság fenntartható fejlődésének is keretet ad, így mindennapi életünk minden területére hatással van.

A konferenciát a bécsi székhelyű MoniQA Association (http://www.moniqa.org/) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszékével közösen szervezi. A rendezvényen számos nemzetközi szereplő, konzorcium, kutatócsoport és projekt képviselteti magát, mutatja be eredményeit.  A 4. MoniQA konferenciát a szintén Budapesten lebonyolítandó IAM (Inter-Agency Meeting) és a Codex Alimentarius CCMAS 2013 ülései előtt szervezzük. A két rendezvény együtt is kiváló alkalmat ad a nemzetközi kapcsolatépítésre, új együttműködések létrehozására.

Minden érdeklődőt tisztelettel várunk előadóként, résztvevőként, kiállítóként, jövőbeni fejlesztési projektek leendő partnereként. Jelentkezési határidők előadóknak 2012. szeptember 25. poszterek bemutatóinak 2012. december 15.

Szeretnénk segíteni, hogy a magyar élelmiszerszakma képviselői is minél szélesebb körben részt tudjanak venni a konferencián. Minden felvetődő kérdésben szívesen állunk rendelkezésre konferencia titkárságunkon (Bugyi Zsuzsanna, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel.: 36-1-463-3865)

További információért (program, regisztráció, abstract benyújtás, helyszín, részvételi díj, szponzorálási lehetőségek, stb.), kérjük, látogasson el a konferencia weboldalára: http://budapest2013.moniqa.org.


 

Hirdetés

Rendezvénynaptár

CHEMGENERATION.COM

Kémiai Nobel-díj

EuChemS Magazine

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

MTA KTO

MKE stratégia

Go to top