Fabinyi Rudolf emlékérem átadása

 

A Magyar Kémikusok Egyesülete 2007-ben alapította a Fabinyi Rudolf Emlékérem egyesületi kitüntetést. Az Egyesület a díjat olyan külföldi személynek adományozza, aki a tevékenységével kiemelkedő mértékben járult hozzá az MKE hírnevének növeléséhez. Az emlékérmet 2011-ben Prof. Dr. Lauri NIINISTÖ (Helsinki) kapta.

Prof. Niinistö több mint 30 éve áll kapcsolatban magyar kémikusokkal. A finn kémikusok elnöke is volt, és számos magyar kollegával dolgozott együtt (BME, KFKI). Sok kutató töltött nála hosszabb időt. A BME díszdoktora.

Az emlékérem átadására 2011. október 24-én 11.00-kor kerül sor az MKE székházában (Hattyú u 16. II. emelet) A díjat az Egyesület elnöke Simonné Dr. Sarkadi Livia adja át. Ekkor kerül sor a 70. születásnapjára készült Journal of Thermal Analysis and Calorimetry különszámának átadására is, amit a főszerkesztő Dr. Simon Judit ad át.

Az ünnepélyes átadás után kötetlen beszélgetésre, konzultációra van lehetőség, amire minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Az emlékérmet  2008-ban Prof. Oláh György (USA), 2009-ben Prof. Pavláth Attila (USA), 2010-ben Prof. Bodor Miklós (USA) kapta.

 

Hirdetés

Rendezvénynaptár

CHEMGENERATION.COM

Kémiai Nobel-díj

EuChemS Magazine

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

MTA KTO

MKE stratégia

Go to top