Jelölések egyesületi díjakra - 2024.

Hagyományosan az MKE éves rendes Küldöttközgyűlésén, 2024. május 10-én kerül sor az egyesületi elismerések kiosztására. Az MKE Alapszabálya IV. 7.§ (2) bekezdése szerint: „Egyesületi elismerésre vonatkozó javaslatot tehet a szakosztály (ezen belül szakcsoport), a területi szervezet, vagy a munkahelyi csoport vezetője a szervezet vezetőségének javaslata alapján, valamint az Egyesületnek  (Az Alapszabály) 20.§ (1) bekezdésében felsorolt bármely vezető tisztségviselője.” Utóbbiak az elnök, az alelnökök, a főtitkár, a főtitkárhelyettesek, az Intézőbizottság tagjai, a Felügyelő Bizottság elnöke és tagjai, az Etikai Bizottság elnöke és tagjai, valamint az  ügyvezető igazgató.

Jelölés az MKE Díjszabályzat 2. melléklete szerinti JAVASLATI LAP kitöltésével tehető, amely letölthető az MKE honlap (www.mke.org.hu)

„Díjak, díjazottak→Díjszabályzat→MKE Díjszabályzat 2.melléklet” menüből.

Javaslatok a következő elismerésekre tehetők

Than Károly Emlékéremre olyan MKE tagra vonatkozóan, aki az egyesületi élet fejlesztésében több éven át kiemelkedő tevékenységet fejtett ki.

Pfeifer Ignác Emlékéremre olyan MKE tagra vonatkozóan, aki a vegyiparban (beleértve a gyógyszeripart) hosszú ideig (minimum 20 év) példamutató és eredményekben gazdag munkájával, valamely iparág, vállalat vagy vezetése alatt álló részleg fejlődését számottevően elősegítette.

Preisich Miklós-díjra olyan MKE tagra vonatkozóan, aki az egyesületi életben és a vegyiparban (beleértve a gyógyszeripart) hosszú évekig kiemelkedő tevékenységet folytatott.

Kiváló Egyesületi Munkáért oklevélre olyan MKE tagra vonatkozóan, aki kiemelkedő társadalmi munkát végez az Egyesületben és minimum 5 éve (megszakításmentesen) tag.

Wartha Vince Emlékéremre olyan MKE tagra vonatkozóan, aki írásos pályázattal bizonyítja, hogy a vegyészmérnöki alkotás terén kiemelkedő tevékenységet fejtett ki. A pályázatot több MKE-tagból álló csoport is benyújthatja. A pályázati feltételek a www.mke.org.hu honlapon olvashatók.

Náray-Szabó István Tudományos Díj a kémia tudományában kifejtett kiemelkedő munkásságért adományozható. Aki az előző években már tett javaslatot kérjük, erősítse meg azt, vagy a javaslati lapon ismételten nyújtsa be.

Hermecz István Díj és Emlékplakett „A gyógyszeripar fejlődéséért"
Az alapítás éve: 2020. A Díj tulajdonosai: Euroapi Hungary Kft. és a Magyar Kémikusok Egyesülete (MKE)
A Díj célja: Hermecz István, a gyógyszeripar meghatározó személyisége emlékének megőrzése, a gyógyszeriparban elért jelentős kémiai, analitikai vagy termelési eredmények elismerése. A Díj elsősorban erkölcsi elismerés, de pénzjutalommal is jár.
A Díjazott:
1) A gyógyszeriparban, egyetemi vagy akadémiai kutatóhelyen dolgozó vegyész, vegyészmérnök vagy gyógyszerész, aki kiváló eredményt ért el a gyógyszeripari kutatás, fejlesztés vagy gyártás, folyamatában
2) MKE tagság nem feltétele a Díj odaítélésének.
Jelölés: Az MKE-nek benyújtott ajánlás alapján az MKE Tudományos és Műszaki Bizottsága választja ki a díjazott személyét. Ajánlást tehet minden a szakosztály (ezen belül szakcsoport) a területi szervezet, vagy a munkahelyi csoport vezetője a szervezet Vezetőségének javaslata alapján, valamint az Egyesületnek az alapszabály 20.§(1) bekezdésében felsorolt bármely vezető tisztségviselője)

 

A jelölések beküldési határideje 2024. március 25.

A kitöltött JAVASLATI Lap, illetve a Wartha Vince Emlékéremre történő jelölés pályázata beküldhető:
Elektronikusan, e-mail:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Levélben: Magyar Kémikusok Egyesülete (1015 Budapest Hattyú u. 16.), ahol személyesen is leadható(k) a jelölés/jelölések.

Az MKE tagsággal kapcsolatban felvilágosítással tud szolgálni Süli Erika (MKE Titkárság), telefon: 06 1 201-6883, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hirdetés

Rendezvénynaptár

CHEMGENERATION.COM

Kémiai Nobel-díj

EuChemS Magazine

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

MTA KTO

MKE stratégia

Go to top