MKE-logo

Magyar Kémikusok Egyesülete

Alapítva 1907-ben

MKE Facebook page

Pályázati kiírás - Hannus István Kémia Tanári Díj

 

1. A Hannus István Kémia Tanári Díjat a Magyar Kémikusok Egyesülete Csongrád-Csanád Vármegyei Csoportja (MKE CsMCs) alapította 2024-ben kiváló általános- és középiskolai kémia szakos tanárok munkájának elismerése céljából a Csoport 2022-ben elhunyt örökös tiszteletbeli elnöke, Prof. Hannus István tanár úr emlékére.

2. A díjat évente egyszer adományozzuk, egy általános iskolai és egy középiskolai kémia tanár számára.

3. A díj egyenként 250.000 forint készpénzből és elismerő oklevélből áll.

4. A díj odaítéléséről az MKE CsMCs vezetősége dönt, titkos szavazással, a helyezési pontszámok összesítése alapján.

5. A díjat az évente megrendezésre kerülő Kémiai Előadói Napok megnyitó ünnepségén adjuk át, ahol a pályázó életművének rövid ismertetésére is sor kerül.

6. A pályázásra jogosultak köre: magyar állampolgárságú vagy magyar anyanyelvű, a Dél-Alföldi régióban (Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Bács-Kiskun Vármegyék) valamint a régióban a határon túl (Vajdaság, Partium) tevékenykedő, továbbá az SZTE bázis iskoláinak általános- és középiskolai kémia szakos tanárai.

7. A díjjal a pályázó kémia tanári kiválóságát (ami nem feltétlenül jelenti az életművét) kívánjuk elismerni.

8. A díjra magyar nyelven írott pályázatot kell benyújtani. A pályázat benyújtási határideje minden év szeptember 30. A pályázatnak tartalmaznia kell a következőket:

$1·        A pályázó szakmai önéletrajzát (max. 2 oldal);

$1·        A pályázó kémia tanári tevékenységének részletes ismertetését (max. 2 oldal);

$1·        A pályázó tehetséggondozásban kifejtett tevékenységének részletes ismertetését (max. 1 oldal);

$1·        A pályázó eredményességének ismertetését a közép- vagy felsőoktatásban, kémia irányban (vegyész, vegyészmérnök, kémia tanár) továbbtanuló általános- vagy középiskolás tanítványaikat illetően (max. 1 oldal);

$1·        A kémia oktatásában és népszerűsítésében kifejtett egyéb tevékenységének (pl. előadások, írásművek, versenyek vagy konferenciák szervezése, stb.) ismertetését, bemutatását (max. 1 oldal).

$1·        Két ajánlást.

9. A díjat a pályázó egy alkalommal nyerheti el. Sikertelen pályázat esetén a pályázat a következő ciklusban újra benyújtható. Nem megfelelő minőségű pályázatok illetve az anyagi fedezet esetleges hiánya miatt az MKE CsMCs fenntartja a jogot arra, hogy a díjat ne ítélje oda, ill. ne írja ki.

10. A pályázatot postán kérjük benyújtani a Magyar Kémikusok Egyesülete Csongrád-Csanád Vármegyei Csoportja mindenkori elnökének címezve (jelenleg Prof. Sipos Pál, SZTE Molekuláris és Analitika Kémia Tanszék, 6720 Szeged, Dóm tér 7.) Érdeklődni a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen lehet.

Hirdetés

CHEMGENERATION.COM

EuChemS Magazine

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

HAS SCS

Go to top