Beszámoló az MKE szokásos Vezetői értekezletéről

 

2015. március 20.

Az MKE éves szokásos Vezetői értekezletét 2015. március 20-án tartotta az Egyesület Székházában. A Vezetői értekezlet fő célja az elnökség valamint a szakosztály vezetők, területi szervezetek vezetői, és a munkahelyi csoportok vezetőinek személyes találkozása, ahol lehetőség nyílik az elmúlt év fő eredményeinek bemutatására és aktuális kérdések megbeszélésére. Az ülésen 35 fő vett részt 11 szakosztály, 4 területi szervezet és 3 munkahelyi csoport képviseltében.

A négy ével ezelőtt indított összejövetel minden alkalommal fórumot ad egy Lendület programban nyertes fiatal kutatócsoportjának bemutatkozására. Az idén Dr. Kukovecz Ákos (MTA-SZTE) a „Pórusos nanokompozitok kutatócsoport munkássága – szenzorikai alkalmazások” címmel tartott előadást.
Az elnök asszony ezt követően ismertette az MKE 2014. évi hazai és nemzetközi tevékenységeinek kiemelkedő eseményeit és felhívta a figyelmet a legfontosabb rövid határidős feladatokra:

  • Az MKE „Tisztújító Küldöttközgyűlés” időpontja: 2015. május 15, 10 órakor. Helyszín: Budapest – Fasori Evangélikus Gimnázium, Díszterem (1071 Budapest, Városligeti fasor 17-21).
  • A szakosztály/társaság, szakcsoport, területi szervezet, munkahelyi csoport szervezetek legkésőbb 2015. április 30-ig bonyolítsák le a tisztújító taggyűléseket. Kérjük ennek jegyzőkönyvét eljuttatni az MKE Titkárságra. A 2015. május 15-i MKE tisztújító küldöttközgyűlésen már az újonnan megválasztott küldöttek képviselik a különböző egyesületi szervezeteket.
  • Az MKE 2. Nemzeti Konferenciájára (augusztus 31.- szeptember 2., Hajdúszoboszló) az összefoglaló beküldési határidő március 27.

A szakosztályi beszámolókat követően kötetlen megbeszélés során további együttműködések kialakítására és közös programszervezés megvalósítására került sor.  A legderűsebb momentum a focibajnokság körül kialakult élcelődés volt.

Az idei vezetőségi ülés hasznos tapasztalatokkal zárult.


További részletek és fotók az MKE Facebook-oldalán!

vezetői beszámoló

 

Rendezvénynaptár

CHEMGENERATION.COM

Kémiai Nobel-díj

EuChemS Newsletter

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

MTA KTO

Go to top