Felhívás - 2010.02.15.

MKE

 

F E L H Í V Á S
a Magyar Kémikusok Egyesülete szakosztályai/társaságai, szakcsoportjai, területi szervezetei és munkahelyi csoportjai részére


Kedves Tagtársak!

Az ENSZ Közgyűlés 63. ülésszakán 2008. december 30-án az A/RES//63/209 számú határozattal deklarálták, hogy 2011-ben lesz a Kémia Nemzetközi Éve (International Year of Chemistry) és a globális program felelősei az UNESCO, valamint az IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry).

Magyarország és természetesen a Magyar Kémikusok Egyesülete is készül arra, hogy programjaival méltóképpen járuljon hozzá a kémia szerepének és jelentőségének még jobb megismertetéséhez.

Az MKE Intézőbizottsága a kémia éve kapcsán alapvető célként fogalmazta meg, hogy 2011-ben:

MINDEN HÓNAPBAN LEGYEN LEGALÁBB EGY EGYESÜLETI PROGRAM


Továbbá az Egyesület 2011-ben indítja útjára a négyévente megrendezésre kerülő és a hazai kémikus társadalmat (a tudomány, az oktatás, a versenyszféra és más egyéb területeken tevékenykedőket) átfogó

„MKE NEMZETI KONFERENCIA” sorozatot.

Az „MKE 1. Nemzeti Konferencia” helyszíne és időpontja: Sopron, 2011. május 22-25.

Jelen felhívással arra kérjük a különböző szakosztályokat/társaságokat, területi szervezeteket és munkahelyi csoportokat, hogy már most kezdjenek hozzá megtervezni a saját 2011-es eseményeiket és programjaikat, valamint ne habozzanak ötleteikkel és javaslataikkal megkeresni az egyesület vezetését sem.  
Arra is biztatjuk szervezeteinket és tagtársainkat, hogy keressék az együttműködést társszervezetekkel és kollektívákkal, hogy a kémia nemzetközi éve lehetőségét kihasználva a lehető legszélesebb körben sikerüljön a kémia, a kémiai tudományok és a vegyipar társadalmi szerepének megismertetéséhez hozzájárulni.


Budapest, 2010. február 15.

MKE Intézőbizottság

pdfA FELHÍVÁS PDF FORMÁTUMBAN

 

Hirdetés

Rendezvénynaptár

CHEMGENERATION.COM

Kémiai Nobel-díj

EuChemS Newsletter

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

MTA KTO

MKE stratégia

Go to top