Adányiné Kisbocskói Nóra

 

Adányi NóraAdányiné Kisbocskói Nóra

Adányiné Kisbocskói Nóra a Budapesti Műszaki Egyetemen 1979-ben szerves és biológiai vegyipari szakon vegyész üzemmérnöki, 1981-ben szervező mérnök szakon vegyészmérnöki diplomát szerzett. Az egyetemi évek alatt bekapcsolódott az Általános és Analitikai Kémiai Tanszéken folyó munkába mint TDK hallgató, a szakdolgozatát és diplomamunkáját is itt készítette folyamatos áramlású Contiflo analizátorra való módszerfejlesztés témakörében.

1981-től a Labor Műszeripari Művek Training Laboratóriumában helyezkedett el bemérő mérnökként. Feladata elsősorban a folyamatosan áramló oldatos analitikai rendszerek (Contiflo) üzembehelyezése, használatának betanítása, valamint új mérési eljárások kifejlesztésben volt. Közreműködött számos komplett talajvizsgáló laboratórium átadásában, valamint egyedi műszerek használatának betanításában itthon és külföldön.

1988-tól a Központi Élelmiszeripari Kutatóintézetben (ma NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet) dolgozik mb. igazgatóként, mint tudományos tanácsadó. Fő kutatási területe bioszenzorok metodikai fejlesztése, alkalmazási területeinek szélesítése. Enzim alapú amperometriás bioszenzorok kidolgozásában vett részt élelmiszerek minőségellenőrzésére, biotechnológiai folyamatok nyomon követésére. Nagyérzékenységű immunszenzorok fejlesztését kezdte meg az optikai hullámvezető fénymódus-spektroszkópia (OWLS) detektálással.

2014-ben védte meg MTA doktori értekezését “Immun- és bakteriális szenzorok fejlesztése optikai hullámvezető fénymódus-spektroszkópiai detektálással, és alkalmazásuk az élelmiszerbiztonság valamint a környezetvédelem területén” címmel.

A Magyar Kémikus Egyesületnek közel 20 éve tagja, az Analitikai Szakosztály titkára, az utolsó választási ciklusban IB tag volt.

 

 

 

Hírek, aktualitások

Hirdetés

Rendezvénynaptár

EFMC info

The Hungarian Chemical Society is a member of The European Federation for Medicinal Chemistry (EFMC, www.efmc.info).

CHEMGENERATION.COM

Kémiai Nobel-díj

EuChemS Newsletter

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

MTA KTO

MKE stratégia

Go to top